Elever i komplicerede læringssituationer med udgangspunkt i "Cutter"

Inger Marie Nielsen, Lektor på UCN, Læreruddannelsen Aalborg, har skrevet en udtalelse om mit oplæg om selvskade for lærerstuderende på valgmodulet ”Elever i komplicerede læringssituationer” med udgangspunkt i "Cutter"

Som underviser på UCN, Læreruddannelsen i Aalborg, var jeg i august i år så heldig at få mulighed for at høre forfatteren Peter Solberg Dirksen. Anledningen var et oplæg, som han holdt for mine lærerstuderende på valgmodulet ”Elever i komplicerede læringssituationer”. Peter Solberg tog udgangspunkt i sin nyeste bog ”Cutter”, hvor han skildrer de alvorlige udfordringer, som vi i dag kan konstatere, at mange unge kæmper med. Peter redegjorde med stor indsigt for den kendsgerning, at selvskade gennem de senere år er blevet et reelt samfundsproblem, som bør tages meget seriøst, idet undersøgelser viser, at hver femte elev i 9. klasse og gymnasiet har skadet sig selv mindst en gang.

Peter Solberg Dirksen redegjorde på gribende vis for de følger, som selvskade har på såvel den unge, som på omgivelserne, herunder naturligvis familien. Det var en ærlig og dybt personlig fortælling, som blev modtaget med respekt og ydmyghed af de lærerstuderende på 4. årgang.

Peters fortælling giver vigtig indsigt i de unges udfordringer i dag og belyser et centralt samfundsproblem, som er særdeles relevant at have indsigt i og forståelse for som kommende lærer i den danske folkeskole.

Inger Marie Nielsen, Lektor på UCN, Læreruddannelsen Aalborg


Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square