Lektørudtalelse - DBC (Dansk BiblioteksCenter), "Cutter"


Lektørudtalelse anmeldelser Cutter Peter Solberg Dirksen folkeskolen.dk

"Vurdering: En spændende og gribende roman om et rigtig svært og alvorligt emne"

"Til bibliotekaren: En vigtig historie om et meget svært emne og derfor en nødvendig roman til unge og deres voksne"

- Lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter

- Lektør: Susanne Dahl Nielsen

Solberg Dirksen, Peter Cutter : en ungdomsroman for unge og voksne baseret på virkelige hændelser (2017) - BOG, E-BOG, E-LYDBOG

Kort om bogen Mila og Marty, to unge mennesker, hvis veje krydser hinanden og som man følger på skift. En ungdomsroman om svigt, smerte og frihed og det at skade sig selv for både unge og voksne baseret på virkelige hændelser

Beskrivelse Om Mila og Marty, der lærer hinanden at kende, da Marty lander hos Mila og hendes familie som udvekslingsstudent. Marty skulle bare væk hjemmefra, væk fra en voldelig og fordrukken far og en mor, der bare så passivt til. Mila forsøger at få bugt med sine dæmoner i sit ellers fine hjem med mor, far og søstre, men faderen, der ellers forguder hende, er meget lidt hjemme og moderen har opgivet hende. Da Marty bliver en del af familien, åbner Mila mere og mere op overfor Marty, dog meget mod sin vilje i starten og han finder efterhånden ud af, hvor svært hun har det. Romanen er skrevet af Peter Solberg Dirksen, der tidligere har skrevet en børnebog og to romaner for voksne. Forsiden viser fotoet af et ungt pigeansigt med stærkt malede læber og med titlen i grøn skrift hen over hendes ansigt

Vurdering En spændende og gribende roman om et rigtig svært og alvorligt emne

Andre bøger om samme emne/genre Af andre romaner om cutting kan nævnes "Hjertet er 1 organ" , der også handler om en ung pige, der forsøger at fortrænge sine problemer ved cutting. "Cutter" skiller sig ud ved at fortælle to unge menneskers sideløbende historie og udfordringer i livet

Til bibliotekaren En vigtig historie om et meget svært emne og derfor en nødvendig roman til unge og deres voksne

Lektør: Susanne Dahl Jensen

Materialevurdering (lektørudtalelse)

Titel

Cutter : en ungdomsroman for unge og voksne baseret på virkelige hændelser

Af

Peter Solberg Dirksen

Udgiver

EgoLibris

Udgivelsesår

2017

Omfang

291 sider

Målgruppe

for 15 år, for 16 år

Originaludgave

Originaludgave: 2017

ISBN

978-87-93434-52-3

Opstilling i folkebiblioteker

skønlitteratur


Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg